tiistai 21. lokakuuta 2008

Make up miracles

Varoitus: Luvassa pitkä ja sekalainen postaus kosmetiikasta. Jos arvioni ja pursuileva pälpätys eivät nyt nappaa, kannattaa skipata suosiolla! Mutta yksi asia kannattaa tsekata. Nimittäin ensimmäisenä esiteltävä henkilökohtainen ihmeaineeni Cover All Mix, tuote jonka tehoa ei voi vain liikaa ylistää. Loistavaa ja suosittelemisen arvoista kamaa näin lyhyesti ilmaistuna!

Tunnustus: Jollen ole maailman helposti punottavin ihminen, ole ainakin sukua hänelle.
Naamani ei tarvitse kun kevyen kosketuksen, voimakkaan tunteiden vaihdoksen tai jonkun muun odottamattoman seikan, niin se loistaa punaisuuttaan ihan hulluna. Suuri syy meikkaamiseeni on siis se, että haluan erottua punaisesta tapetista sinä vaaleampana versiona. Lisäksi joidenkin lähteiden mukaan meikki saa aikaan kauniimman ulkomuodon ja itseluottamuskin nousee nollasta sataan. Näitäkin voisi tietysi myös pitää osasyynä meikkaamiseeni.

En kuitenkaan kuulu ihmisiin, jotka meikkaavat paljon. Aamuisin tyydyn vain nopeaan ehostukseen lehden ja muropurkin houkutuksesta. Tässä kuitenkin omat timanttini meikkipussista:

First things first! Tästä on tullut mainittua pariin otteeseen aikaisemminkin. Paletti maksaa 28 euroa, mutta on todella tehokas ja näppärä monikäyttöisyytensä vuoksi. Vihertävä peiteaine vähentää siis punotusta, punertava tuummuutta silmien alla ja tuo perinteisen värinen on tasapainottava tapaus, joka paikan höylä.


Meikkipohja syntyy siis MUS:n Cover All Mixistä ja Biothermin Sense Aquaradiance -meikkivoiteesta, joka saa aikaan todella kevyen ja luonnollisen vaikutelman. Aina en jaksa meikkivoidetta naamaan läntätä, mutta kun sitä naamasta löytyy, on iho kyllä melko erinäköinen. Meikkivoide saa herkästi punottavan ihoni tasaisemman väriseksi ja kuulaan näköiseksi. Biotherm ei todellakaan luo mattapintaa, vaan pikemminkin vaatii kaverikseen puuteria, mutta itse tykkään juuri pienestä hehkusta iholla.


Puuterina käytänkin YSL:n tapausta, joka kyllä on ihan ok, mutten ole täysin vakuuttunut lopputuloksesta. Sain tämän lahjaksi ja noin puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen täytyy sanoa, että tämän loputtua tyydyn aiempaan pelastajaani, Isa Doran Velvet Touchiin. Se on ihanan samettinen ja pitää naaman kiillottomana koko päivän! YSL:n hyvä puolia taas on sen riittoisuus ja pakkauksen lumoava ulkonäkö.

Tässä ystäväni, jotka voisin nimittää katseen ja silmien virallisiksi avaajiksi ja meikatun sekä siistin yleisvaikutelman luojiksi. Tunnetaan myös nimellä ripsiväri. En taida olla ainoa, jonka tärkein kosmetiikkatuote on ripsari? Vaalearipsisille tumma maskara on pelastus, eikä aamuisin paljon muuta vaadita, jotta uskaltaa lähtea ihmisten ilmoille. Minulle tulee vähän sellainen olo, että ripsiäni ei ole, jos niissä ei ole ripsiväriä, sillä ei niitä muuten erota lähes ollenkaan. Tosin kestovärjättynä on tilanne vähän eri, mutta värjään aina kotona ja laiskuuden iskiessä niiden pullojen kanssa säätäminen aina välillä jää.

Itse ylennän Lancome Hypnosen ripsivärien ehdottomaksi ykköseksi. Tämä putilo pidentää, tuuheuttaa, erottelee ja taivuttaa ripsiä juuri sopivassa suhteessa. Suosittelen todella suurella sydämellä! Muita meikkipussiin kertyneitä (miten niitä muuten aina salakavalasti kertyy meikkipussiin eniten?) ripsienvärjääjiä ovat Truccon ja Diorin putelit.

Reunimmaisena kuvasta löytyy Diorin Skinflash -valokynä. Panda-karhun vakiotuote MUS:n paletin rinnalla! Peittää hyvin tummat silmänaluset, jotka ainakin allekirjoittaneelta löytyy joka ikinen aamu oli yö sitten hyvin nukuttu tai ei. Jos jollain on jotain poppaskonsteja tummuuden poistamiseksi kokonaan, olen pelkkänä korvana!

Tätä ei parane unohtaa! Jos puhuin ripsivärien kohdalla jotain katseen avaamisesta, on tässä kohtaa tärkeä muistuttaa, että ripsentaivuttimet on myös suuri osa sitä. Räpyttimien taivuttamisessa ihmiset tuntuvat jakaantuvan erilaisiin kuntiin. Jotkut eivät uskalla tai osaa, jotkut eivät tee sitä, koska ripset saattavat kärsiä ja jotkut eivät voisi kuvitellakaan elävän ilman kyseistä kapistusta. Itse kuulun viimeiseen kategoriaan. Taivuttimet ovat aivan loistava kumppani suoraripsiselle yksilölle, joka kokee usein että niitä ripsiä ei vain ole.

Kun tekee mieli tehostaa meikkiä jotenkin, turvaudun usein erilaisiin rajauksiin ja luomiväreihin. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että olen hieman arka värien käytössä. Kajaleista kylläkin löytyy musta, ruskea, valkoinen sekä sähäkän vihreä, joka toimii silmämeikkien väripilkkuna. (tässä kohtaa en aio huomauttaa, että sitä ei ole kyllä tullut käytettyä ainakaan vuoteen.. mutkuemmäosaaa) Kajalkynissä ehdoton luottomerkki on Gosh.

Sitten näihin tuotteisiin, joita käytetään kun aikaa ja energiaa löytyy tarpeeksi. Tietyt tilaisuudet kuten juhlat ja bileet vaativat myös näiden tuotteiden kulutusta. Kuvasta pällimmäisenä löytyvä pieni purkki on Make Up Storen kakkurajaus. Aivan ihana rajaustuote! Tuntuu, etten ikinä saa perinteisellä eyelinerilla vedettyä kauniita rajauksia, mutta kun ohutta, kostutettua pensselin päätä pyörittää ruskeassa möhnössä saa sen jälkeen sipaistua kauniit ja luonnollisen näköiset rajaukset hetkessä. Taas yksi tuote, jonka kohdalla tekee mieli huutaa ja kovaa että suosittelen !

Alalpuolella kuvassa on yksi perinteinen Make Up Storen luomiväri, sävyltään syvän ruskea. Toimii myös hyvin rajauksena ja saa perinteisenä luomivärinä aikaan ihanan dramaattisen silmämeikin.

Ah, katsokaa nyt noita ylemmässä kuvassa olevia No7:n aurinkopuuterikuulia. Nehän voisi melkein syödä! Harakkamaisia piirteitä on havaittavissa myös minussa, sillä hullaannun täysin kaikkia ihanan kimmeltäviä ja kuultavia meikkejä tutkiessa. Isa Doran luomiväripaletissa on juuri täydelliset sävyt iltameikkauksiani varten. Valkoista käytän silmien sisänurkassa, kulmaluulla ja hieman myös nenänvarressa, jolloin se saa aikaan pidentävän ja kaventavan efektin.

Ja viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä huulirasvat! Kyllä, olen addiktoitunut ja kyllä, minusta löytyy hamsterimaisia piirteitä ko. asiassa. Kuvassa ryhmärämä, jonka löysin eräästä arkikäytössä olevasta laukusta. Eli noin kuudesosa koko kokoelmastani. Ehdoton lemppari on Blistex, mutta jostain syystä minulta löytyy paljon muitakin merkkejä, vaikka aina marisen asiasta. Suosittelemisen arvoisia ovat myös Hydracolorin kevyesti värjäävät huulirasvat, jotka tuntuvat myös tosi hoitavilta. Näitä saa Sokokselta ja laivalta tosi monessa sävyssä.

Huh, siinä näin alkajaisiksi vähän infoa omista tottumuksistani! Tuntuu, että kerrottavaa löytyisi vielä vaikka kuinka paljon, mutta jätetään se sitten seuraavaan kertaan..

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen aina miettinyt, miten tuollaisia kuulia käytetään? :O

Kaisa kirjoitti...

Omatkin silmät tuntuvat aamulla niin tylsiltä ja katoavaisilta, jos niihin ei sipaise vähän väriä :D Tosi usein kyllä aamu-unista ja -palasta nauttiminen vie voiton meikkauksesta

Juuli Linnea kirjoitti...

Sinäpä se jaksat pitkään ja tarkkaan postailla meikkijuttujasi, ei se ole kyllä ollenkaan huono päinvastoin! :-D En vain iik ehtinyt vielä lukea kuin tuon ensimmäisen kohdan, pakko kiirelllä nyt suihkuun ja tekemään läksyt ja tulostamaan kuva koululehteen... :s

Becka kirjoitti...

Janina: Itse käytän ihan vain niin, että dippaan poskipunasudin pään kuuliin, painelen sitä hetken purkissa tulleeseen sieneen (jottei sutiin jää sellaisia "kuulakoloja") ja levitän posken korkeimpaan kohtaan (hymyillessä kohta korostuu ja siihen on helppo sutaista väri) tai poskiluun alle (tässä taas se ilme on paras, kun posket on vedetty hampaiden väliin ja ne ovat lommolla).
Mahtaakohan tuosta ymmärtää mitään? :D No toivottavasti, ja voisin kyllä joskus vaikka yrittää tehdä noista meikkitavoista jotain postaustakin (:

Kk: Juu, ihan sama homma täälläpäin! Tänäänkin Trendi vei voiton ja tyydyin vaan silmämalusten kurittajaan (en aio mainita tuotetta, koska kaikki tietävät sen jo, haha!) ja ripsariin.

Caramelo: Hahah, itseänikin vähän ihmetyttää, että miten tämä nyt oikeen venahti :D Mutta siis ei tämä täältä mihinkään katoa, joten suosittelen lukeemaan sitten kun on aikaa ja oikeat energiat kohdallaan, sen verran sekalaista tekstiä!