torstai 5. kesäkuuta 2008

Heat me, eat me, beat me!

Ei riitä että kesäkuntoon pääseminen tässä vaiheessa olisi tarpeeksi vaikeaa, minä olen päättänyt kouluttaa itsekuriani entistä kovemmin pöyräyttämällä kaikkia ihania kaloripesäkkeitä nokkani alle. Eli suomen kielellä ilmaistuna olen täysin hurahtanut uusien reseptien testailuun. Nyt tarjoan teille sekamatelisoppaa maustettuna tiistaisilla kokemuksillani.
En suosittele:
Raejuusto-pinaatti lasagne. Olen lasagnen suurin ystävä, mutta tällä reseptillä meidän tiemme eivät taida kohdata enää ikinä. Ruoasta tuli ihan liian nestemäistä ja harkitsinkin että korjaan ruokaohjeen otsikoksi raejuusto-pinaatti lasagnekeitto. Liian eksoottista, uskokaa minua.

Inkiväärillä maustettujen miniporkkanoiden resepti löytyi Täydellisten naisten keittokirjasta. (Sivulta 55, jos joku oikeasti haluaa muka kokeilla.) No okei, olisivat ne voineet olla ihan hyviä, jos mausteena olisi käytetty jotan muuta kuin inkivääriä.

Perinteistä hyvää:

Suklaamuffinit maistuvat aina! Ja perusreseptillä mennään, lisäsin joukkoon vielä kaapista löydettyjä Mariannehippuja. Ja totta kai kokoa on lisätty länttäämällä taikinaa ihanan Arnolds-vaikutteisiin amerikan muffinivuokiin.
Suosittelen suurella sydämellä:
Ranskalaisen marja-raparperikakun resepti kannattaa todellakin laittaa korvan taakse. Torttu on käytännössä kakku, joka on täytetty marja-raparperikiisselillä. Aion tehdä uuden heti huomenna kun kokki-kummitätini tulee kylään (lue: paineita!)
Peloponnesoksen leipä oli uusi tuttavuus ja voin vakuuttaa, erittäin hyvä sellainen. Pullamaisen leivän idea piilee sen sisältä löytyvistä fetakuutiosta, oliiveista ja basilikasta, jotka kostuttavat ja antavat hyvän maun leivälle. Taikinaan tulee myös tuorejuustoa ja ruokalusikallinen hunajaa.
Jokeri:
Leipomishuumassani en voinut vastustaa kiusausta, minun oli pakko päästä kokeilemaan Sitä Söpöä Ranskalaista. Eli, tattadaaaa..
Macaron-leivoksia! Tekeminen oli yllättävän helppoa ja maku yllättävän ei-mitään. Siis olivathan ne ihan hyviä mutta odotin ehkä jotain vielä enemmän. Lisää aion kuitenkin tehdä jossain vaiheessa ihan vain söpön ulkonäön ja kivan värkkäämisen vuoksi.
Elinarvikevärjäys toimi hyvin, taikinaan ei tarvinnut kuin pari tippaa ja väri oli juuri onnistuneen söpöläinen. Leivosten väliin ahtasin maitosuklaalevitettä (meillä päin tutummalla nimellä "nöhnäriä"), jonka värjäsin myös keksien väliin sopivaksi. Ohjeen nappasin Vesikirpulta.

Kokemuksia ja mielipiteitä kyseisistä herkuista/non-herkuista otetaan mielellään vastaan! Ja Beckan keittiö testaa uusia mielenkiintoisia reseptejä myös enemmän kuin innoissaan (;
Ps. !ÄÄK! Mitä teen väärin, kun kuvat ja teksti ovat ihan kiinni toisissaan vaikka kuinka hakkaan enteriä? Yritin saada rivivälejä aikaseksi, jotta jutusta tulisi selkeämpi, mutta nyt kun se ei onnistunut, saatte tyytyä tälläiseen.

Ei kommentteja: