sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Tick-tock

Sunnuntain luovuus purkaantui tänään kellon teon muodossa, kun sain loistoidean muokata autotallissa majailevista vinyyleistä, joitain visuaalisesti vielä kiehtovampaa. Minä tein taidetta, hyvät ihmiset. Tässä ohjeet viinyylikelloon:

1. Revi vanhasta, visuaalisesti ei-niin-kiehtovasta, ala-asteella tekemästäsi kellosta viisarit irti. Hyödynnä myös takaata löytyvä koneisto. Mikäli et omista rumaa kelloa, viisereita ja koneistoja myydään monissa sekatavara- ja muovikaupoissa. Uskaltaisin jopa väittää, että Citymarket- ja Prisma-hirmuistakin näitä voisi löytyä.

2. Etsi koristekäyttöön sopiva vinyyli. Varaudu käyttäytymään sitä kohtaan hieman agressiivisesti ja siis myös siihen, ettei vinyyli ole enää kelloksi tulemisensa jälkeen käytettävissä. Kuvan Beatles-levy on vain rekvisiittaa, sillä se sisältää aivan liian hyvää materiaalia pelkästään seinällä roikottamiseen.

3. Suurenna keskellä olevaa reikää hieman. Homma onnistuu hyvin esimerkiksi saksilla, sillä ainakin minulla se pötkilö, joka tulee koneistosta ja johon kiinnitetään viisarit, oli niin kapea, ettei reikää tarvinnut paljon suurentaa.

4. Lyö koneisto reiästä läpi ja paina viisarit paikalleen toiselta puolelta.

5. Laita kello oikeaan aikaan, tarkista patterit ja kummastele, miten kova tikitys halvasta koneistosta lähtee.

4. Sijoita kello seinälle ja tunne ylpeyttä itsestäsi. Kutsu kaikki ihmiset viattomasti sunnuntaikahville, oikeasti vain siksi että voit esitellä niille kellon, jonka teit ihan itse ja noin viidessä minuutissa.
Mitäs tykkäätte?
HOX! Tänään on viimeinen mahdollisuus osallistua arvontaan, joten klikkailkaahan viimeistään nyt mielipiteenne ilmoille!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kello! Harmi, etten omista vinyylilevyjä...

arttu kirjoitti...

ai että, ihan sairaan upea ! :D

aino.t kirjoitti...

Todella hienon kellon teit! Voisin harkita itsekkin tuollaisen tekoa, jos sopiva vinyyli tulisi vastaan.(:

Liisa kirjoitti...

Mulla on ihan normaalista cd-levystä tehty kello :---) mut vinyyliversioki on tosi kiva!

Anniina kirjoitti...

tosi hieno kello,en itse omista vinyylilevyjä.mutta vanhemmiltani voisi löytyä ;DD mulla on jo semmonen cd levystä tehty kello.;)

Anniina kirjoitti...

toihan ois hieno lahja vanhemmille!!! ;DD ja itellekkin samanlainen,tai vaikka ystävälle lahjaks!!

Anonyymi kirjoitti...

Eikä, vähänkö hieno!<3 Nyt pitää mennä tonkimaan kaikkia kirpputoreja, jos jostain sattuisin vinyylilevyn löytämään :)

emmi / NO FASHION VICTIMS kirjoitti...

Mulla on kanssa vinyylikello, tai oli, en tiedä mihin on joutunut :-D Oli kauhee vinyylitsisustuskäyttööninnostus joku pari vuotta sitten ja olin tekeväni niin hienoa tilataidetta niistä seinille yms..njoo :--D Mutta toi on kyllä hieno, ehkä pitäis kaivella se omakin jostain.

BlueberryNight kirjoitti...

Mäkin voisin tuollaisen vääntää.. :) Tosi kiva ohje, kiitos siitä!

Becka kirjoitti...

Ssu-: Kiitos! Ja hei, vinyylilevyjä löytyy oikeasti yllättävän helposti kirppareilta, antikvariateeista tai ihan levykaupoistakin. Että ei muuta kun etsimään, vaikka täytyisikin vähän (korkeintaan n. 5 euroa?) tulevaan kelloon sijoitaa (:

Arttu: Kiittiiii!

Apple: Voi kiitos! Jep, tohon tosiaan tarvitaan sopivanlainen viinyyli, jotta sisustuselementistä tulisi sopiva. Onneksi niihin on aikoinaan panostettu lähes yhtä pajon kun nykyisiin levyn kansiin (:

Luiisa: Aivan, ei mulla tullu mielenkään, että ton vois toteuttaa myös normaaleissa cd-levyissä!

Anna ja Niina: No toihan sopis loitavasti cd-kellon kaveriksi (;

Anna ja Niina pt. 2: Miettisin ittekin (heh mikä turun murre!) samaa. Serkulle on ainakin suunnitelmissa tehdä joululahjaksi vanhasta Waspin vinyylistä stailattu versio.

Blackfan: Kyllä noita musta näkyy tosi paljon kirpputoreilla! Tai antikvariaateissa ainakin. Kiitos paljon ja etsintä onnea (:

Pnkd: Haha, no jollet ole korviasi myöten täynnä vinyylejä niin toivotan tsemppiä etsimiseen!

Blueberrynight: Kiitos ja hyvä vaan, jos oli innoittajaksi (: Vaikeudella tämä projekti ei ainakaan ole pilattu, sillä jopa minä osasin sen väsätä!