sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Stockholm tour

Tässä vähän kertomusta Tukholman reissumme kulusta ja jos oikein tärppää, niin saattaa sieltä onnistua poimimaan vinkkejäkin Ruotsiin suuntaavalle.

Matkustimme siis meren yli Viking Linellä, jonka kanssa matka sujui varsin mutkattomasti. Tosin reissua olisi voinut helpottaa, jos emme olisi siirtäneet kelloa väärään suuntaan, mutta kevyen säädön jälkeen ongelmista selvittiin ja sähläämisestä muodostui matkan hauskin vitsi parin tunnin yöunien jälkeen (ei me siellä diskossa oltu, univajeeni johtuu vaan siitä, etten ikinä saa laivoissa jostain syystä unta?)
Kun tajusimme, että olimme heränneet laivalla pari tuntia liian aikaisin ja nukkuneet pari tuntia liian vähän, olivat kahvi ja auringonkukansiemen-sämpylä enemmän kuin paikallaan.
Aamukävely Tukholman läpi aamu kahdeksalta oli niin ihanaa, että sitä on vaikeaa kuvailla. Kipitimme Gamla stanin, vanhan kaupungin läpi pikkukujia ja ihailimme näyteikkunoita. Muun muassa tuo yläpuolella oleva Burberryn erikoinen takki herätti kiinnostusta niin minussa kuin äidissänikin.

Heti Freys-hotelliin (suosittelen! loistava sijainti ja ihana sisustus) päästyämme jätimme kamat säilytykseen ja suuntasimme kohti oikeaa aarreaittaa, Stockholm Quality Outlettia. Outlet-myymälä oli ihana. Jetsulleen sitä, mitä Acnen, Peakin, Filippa K:n, Hopen, Whyredin ym. liikkeiden poistomyymälöiltä voi odottaa. Tosin täytyy huomauttaa, että vaikka kyseessä on outlet, ovat hinnat silti melko korkeat, sillä myynnissä on lähes pelkästään kalliita merkkituotteita. Itse löysin ihanan pipon ja hanskat, laukut ja alusvaatteita, mutta niistä lisää sitten myöhemmin.

Ja hei, se aukeaa sitten yhdeltätoista! Tämä tuli opittua oikein kantapään kautta sen jälkeen, kun kökötimme porttien takana kymmeneltä ja tyydyimme juomaan aamukahvit paikallisen Shellin baarissa.

Epäjärjestelmällisen järjestelmällisesti tähän väliin vähän ruokakuvia:


Yritin epätoivoisesti ikuistaa ilman salamaa hotellin aamupalalla nähdyn tuikkuviritelmän.

Ostoksia tuli tehtyä myös keskustan eli Cityn monissa ihanissa liikkeissä kuten Topshopissa, Souk-ostoskeskuksesta löytyvässä Monkissa ja muissa pikku liikkeissä, sekä satunnaisissa kaupoissa, jotka löytyivät mm. Mäster Samuelsgatain ja Klarabergsgatanin varrelta.

Seuraavana päivänä suuntasimme Södermalmille, josta löytyikin vaikka kuinka ihania ostoshelmiä! Kierroksen aloitimme Hornsgatanin kirpiksistä. Esimerkkinä Filippa K second hand, joka pikavisiitillämme vaikutti varsin ihanalta. Hinnat tosin ovat samaa luokkaa kuin normaaleissa myymälöissä, sillä vaikka tuotteet ovat käytettyjä ovat ne kuin uuden veroisia ja laitettu kauniisti esille.
Hornsgatania pitkin kävelimme Götgatanille saakka. Matkalla tuli vastaan monia ihania pikku liikkeitä! Ainakin pari kiinalaisen lääketieteen kauppaa, joista äitini oli enemmän kuin innoissaan. Tässä kuva eräästä pienestä kenkäkaupasta, josta sitten loppujen lopuksi ostinkin Ugg-henkiset läpsyttimeni.

Takki Pieces, huivi Pieces, T-paita Carlings, farkut Vero Moda, kengät Roots + hattu H&M

Erittäin kaunis Marian puisto

Kuvasta bongattavissa myös mama, sen ylihieno takki ja erään laiskan ostoskassit..

Götgatanilla pääsimme ihastelemaan mm. Weekdayn, Amarican Apparelin, Monkin ja Filippa K:n liikkeitä. Liikkeitä oli vaikka kuinka paljon ja ne olivat todella isoja! Oli ihana huomata, miten epä-turhauttavalta tuntuu kun oikeasti on tarjontaa ja laaja valikoima. Tästä on ollut jo juttua Topshopin kohdalla, mutta minä olen valmis myös adressoimaan ainakin Weekdayn, Monkin ja American Apparelinkin liikkeet Suomeen ja vähän horioppia!

Pitäähän sitä jostain energiaa saada rankkojen shoppailujen välissä. Kuvassa oikeasti suussa sulava marjapiirakka.

Götgatanilta suuntasimme metrolla (käytimme metroa melkein kaikissa siirymissä! Ostimme kätevän SL:n 3 päivän matkakortin, jolla sai matkustaa rajattoman monta kertaa ja minne tahansa.) kohti Östermalmia, Tukholman luksusliikkeistä koostuvaa kaupunginosaa. Sieltä löytyy kuitenki yksi helmi, jota ei vain voi millään ohittaa. Urban Outfitters, jota kannattaa käydä katsomassa ihan vaikka vain sen huikeiden puitteiden vuoksi. Kauppa on rakennettu vanhaan elokuvateatteriin ja tilat ovat todella upeat sisältä päin. Lisäksi siellä saa ihan huippua palvelua! Sovituskopille mentäessä avustaja ottaa vaatteesi, johdattaa sinut (kultaiseen ja ihanasti valaistuun) sovituskoppiin, avaa sen (kultaisella) avaimella ja jättää sovittamaan rauhassa. Sen lisäksi niitä saa vielä juoksuttaa kaupassa ympäriinsä hyvällä omallatunnolla hakemassa eri kokoja tai värejä. Ja kaikki ruotsittaret vaan hymyilevät ja ovat ihanan ystävällisiä.

Tälläisesta en ollut kuullutkaan, onko joku testaillut Bambi-hajuvettä?
Tämä tunnelmallinen saippuakauppa löytyi Götgatanin varrelta. Tuolta löytyi vaikka mitä kylpyvaahdosta hiustenhoitoon, kaikkea maan ja taivaan välillä. Itse ostimme suklaakakun näköitä käsisaippuaa ja glitterihyytelövartalogeeliä. Voiku hurmaavampaa olla? Olen käynyt samaisessa liikkeessä myös Lontoossa.

Ennen laivan lähtöä oli käytävä vielä nauttimassa yhdet tunnelmalliset kahvit. Tällä kertaa maistoimme vanilijalattea ja pakko sanoa, että härreguud se oli hyvää! Jos jollain on joku hyvä vinkki tai resepti vanilijalatesta niin I'm all ears!


Paluu tapahtui Vikingin iltalaivalla Antti Tuiskusta, öö.. nauttien ja loistavaa ruokaa syöden. Tax free shoppailuja suoritettiin myös, mutta kaikki aikanaan. Kaikin puolin täytyy sanoa, että ihana reissu! Tukhlma on kaupunki, joka todella vie sydämen mennessään. Tahtoo takaisin!

Ps. Reissaattiin koko matkan seuraten Mintun vinkkejä, suosittelen siis Muotishoppaajan Tukholma -opasta kaikille Erittäin Lämpimästi. Sieltä löytyy kaikki oleellinen ja vinkit esimerkiksi kulkemisesta eri kaupunginosiin.

Ps 2. Muistakaa siirtää kellot ja tsekata seitsemältä Muodin Huipulla, sinne tulee tänään Sarah Jessica Parker!

10 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Vaikuttaapa kivalta reissulta, tykkään itsekin Tukholmasta ja minulla on siellä monia ystäviä. :-)

veerra kirjoitti...

minäkin olen lähdössä tukholmaan (tosin vain päiväristeilylle) ja nyt todella nostit matkakuumeen huippulukemiin! tuo lush on todellakin ihana kauppa, itsekin olen käynyt sen liikkeissä dublinissa ja lontoossa (:

Kaisa kirjoitti...

Kuulostaa tosi kivalta :) Tulholmaan olisi kova halu kyllä päästä ja voisin kokeilla joku kerta pyöriä siellä vähän epätavallisemmillakin alueilla ja ehkä bongailla uusia liikkeitäkin. Yleensä liikutaan nimittäin vanhasta kaupungista suoraa viivaa sinne "uutta kaupunkia" kohti :)

Unknown kirjoitti...

Epistä,mä en ikinä oo ollut tukholmas :S

Becka kirjoitti...

Bisquits: Kiva reissu se kyllä olikin! Ja vautsi, olisi ihanaa, jos löytyisi kavereita Tukholmasta. Uskon, että tulisi käytyä vierailulla (ja hyödyntämässä majoitus mahdollisuutta..) rutkasti useammin (;

Veerra: Haha, no sehän on hyvä! Ei muuta kun, oikein ihanaa matkaa ja onnistuneita shoppailuja (:

Kk: Totta, tuntuu että Tukholma on täynnä tuhansia pieniä kauppoja, jotka paljastuvatkin oikeiksi helmiksi. Sitten kun teen pitkäkestoisemman reissun, haluan pyhittää päivän pelkästään epätavallisemmilla alueilla ja paikoilla haahuiluun!

Lilya: Vooi, suosittelen sitä kyllä todella lämpimästi! Hinta ei ainakaan pahasti kirpaise, kun matkustaa halvalla laiva- tai lentoyhtiöllä ja bongaa kohtuuhintaisen hotellin.

Poff kirjoitti...

Toi Lush (saippuakauppa) on kyllä ihana. Hullaannuin Prahan Lushissa ihan täysin. :D

Minna kirjoitti...

Hei, tuota Lushia on ihasteltu täällä Belgiassakin. Mainitsin siitä sattumalta yhdelle kaverilleni, joka asustelee pääkaupunkiseudulla - ja kuulin, että samainen liike löytyy Espoon Isosta Omenasta! :o

Niin, ja odotan itse ihan intona joulukuun matkaani Tukholmaan, etenkin Outlettiin ja Weekdaylle ostamaan uudet Cheapparin farkut :)

sini kirjoitti...

Yhyy... Nyt haluan vielä enemmän tukholmaan. :DD Kyllä mullekkin kanto apu kelpais. :D

Becka kirjoitti...

Poff: No niin on! Mä luulin, että se on vaan satumainen helmi Lontoossa, mutta tää onkin nyt oikeen positiivinen yllätys, että putiikkeja löytyy ympäri maailmaa!

Annnim: Voi vitsi, kiitos paljon tiedosta! Täytyy heti suunnata Omppuun kuolaneritys reissulle, kun vaan pääsen pääkaupunkiseudulle. Ja hei lostavaa matkaa, toivottavasti löytyy ihanuuksia!

Sina: Niimpä, itsekin haluan jo takaisin! Nyt ajattelinkin lievittää ikävää shoppailemalla vähän American Apparellin verkkoputiikissa - mainio veruke päästä kahmimaan niitä ihania vaatekappaleita (;

Anonyymi kirjoitti...

you did a great job. The info is greatly appreciated