sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

THE first time

Tässä sitä nyt ollaan. Mennettämässä blogineitsyyttä pelonsekaisin tuntein.
Paljon kaikkea merkkittävää on tapahtunut lähiakoina. Uusia tuttavuuksia, tulevaisuutta koskevia valintoja, suunnitelmia ulkomaille muutosta ja sitten tämä blogi. Tai aika näyttää, kuinka merkittäväksi tämä jää. Uusiutuuko sunnuntain inspiraatio maanantaina tai ensi sunnuntaina, vai uusiutuuko ollenkaan? Parempi olisi! (;

On itse asiassa aika hassua, että tämä blogi on nyt pystyssä. Ajatus muhi kyllä jo kauan päässä ja nyt, aurinkoisen sunnuntaiaamun tuoksinassa minä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja pistää haaveen vihdoin pyörimään. Ja jos joku ihmettelee skeptisyyttäni tätä IOUD:ia kohtaan, tässä kasa syitä ja koottuja selityksiä:

1. Asuinpaikkakuntani
on pieni ja maalaisjuntti-vaikutteinen kaupunki. On meillä asukkaita kymmenentuhatta ja rapiat sekä hei yhdet liikennevalot! Tyylikkäin vaatekauppa mikä täältä löytyy on ehdottomasti Vapaa Valinta ja sekin muuttaa pian pois (nimimerkillä Katkera). Shoppaushimossa kuitenkin auttaa melko lähellä sijaitseva Turku ja sen ympäristöön koko ajan huimaa vauhtia kasvavat kauppakeskukset (esim. Skanssia ja Ikeaa odotan innolla). Resurssit Turussa käymiseen ovat kuitenkin rajalliset ja tämähän tarkoittaa sitä, että uutukaisia tulee harvoin ja marinaa kaupungille pääsystä usein.
Tämä muuten on myös syy anonyymiyteeni. Ja kyllä, minustakin olisi mukavampi seistä näiden postausten takana ihan nimellisenä ja naamallisena persoonana, mutta tämä pikku juorukyläpahanen on kuitenkin niin arvioivaa kansaa että aloittelen nyt ainakin näin ei-minkään-näköisenä ja ei-minkään-nimisenä. Taidan myöskin olla ei-mistään-kotoisin.

2. Laiska, tyhmä ja saamaton on ilmaus, joka kiteyttäisi peruspiirteeni yhteen lorunpätkään. En tiedä voiko siitä päätellä jotain, että tämänkin blogin aikaansaamiseen meni noin puoli vuotta ja nuo pyykit tuolla narulla ovat olleet siellä perjantaista saakka..

3. En voi sanoa olevani sinut vartaloni kanssa. Se taas aiheuttaa vähemmän huvittavia (jos kanssa-asujiltani kysyttäisiin niin varmasti huvittavia) ahdistuskohtauksia ja epämääräistä vetelehdintää kameran edessä. Enkä siis menisi vielä lupailemaan minkäännäköisiä kuvia edes varpaanpäistäni. Päivän asut taitavat silti olla toivotuimpia aiheita muissa muotiblogeissa?

4. Asukokonaisuuteni ovat arkena sananmukaisesti arkisia. Tämän kohdan voisi oikeastaan liittää kohtaan 2. En vain yksinkertaisesti jaksa panostaa joka aamu täydelliseen outfittiin. Lisäksi opiskelupaikkani rajoittaa vähän mahdollisuuksiani. Viikonloppuriennot ovat kuitenkin innostuksen kohteeni pukeutumisessa ja niitä suunnitellaankin sitten koko viikko. (;

5. Kielioppia opiskelen kyllä edelleenkin äidinkielen tunneilla, mutta se, miten asia tulee ilmi kirjoituksissani onkin sitten toinen juttu. Yritän parhaaní mukaan pitää yhdyssanat yhdyssanoina ja pilkut paikoillaan, mutta olen silti varma, että jo nyt tekstistä löytyy komea keko virheitä.

6. Sosiaalinen elämä, harrastukset, löhöäminen ja nautiskelu ovat seikkoja, joista en aio luopua ja jotka pitävät elämän elämänä. Päivitysten tahdista on vaikea sanoa mitään vielä, mutta osaisin kuvitella että se tulee olemaan jotain pari postausta per viikko. Mutta tässä yritänkin toteuttaa vanhaa kunnon sanontaa, määrä korvaa laadun! (:
Enkä siis tarkoita, että bloggaajat, jotka päivittävät ihanan usein olisivat jotenkin elämättömiä. Minun aikatauluni kuitenkin kostuu niin, että illalla jää vain pari tuntia vapaa-aikaa ja mitäs sitten tehdään, kun tulee Gossip girl ja Greyn anatomia, seuraavana päivänä on kokeet, koirakin pitäisi lenkittää ja hyllyt huutaa pölyjen pyyhintää. Ja okei okei, Grey ja GG tulee eri päivinä ja tilanne oli muutenkin ehkä vähän karrikoitu, mutta you got the point!

Listauksen perusteella taitaa saada minusta varsin pessimistisen kuvan :D No totuus on kuitenkin se, että pidän yhtä seikkaa niin tärkeänä, että se voi kumota kaikki nuo listan epäkohdat. Muoti, siihen liittyvät ilmiöt, kosmetiikka, sisustus, julkkikset, erilaiset ja tavanomaisetkin asut, tyylit ja koko tämä blogosfääri vetää minua niin vahasti puoleensa että en voi olla liittymättä bloggarien kasvavaan joukkoon. Ja minä piru vie nautin kirjoittamisesta ja tästä hömpästä yleensäkin (sen huomaa jo nyt, mieli on paljon virkeämpi!) ja sehän on tärkeintä.
Olen muuten huomannut pitäväni eniten kuvapainotteisista blogeista, vaikka itse tykkäänkin kirjoitella pitkiä sepustukia. Saa nyt nähdä, millaisia juttuja tältä suunnalta kehittyy. Toivottavasti tasapuolisesti sekä pohtivia mielipidekirjoituksia, että runsaasti kuvia sisältäviä postauksia. Wish me luck!
Että tällaistä näin aluksi, mitäs pidätte? Tulevaisuutta ajatellen voisin veikata jonkinlaisia kuvia arjestani, juttua blogin nimeen liittyen ja postausta asioista, jotka inspiroivat minua.

Ps. Kuvituksena toimii otoksia julkkisten tähdittämistä mainoskamppanjoista. Reebokin Agyness Deyn ja Chanelin Keira Knithley löytyivät oman koneeni uumenista, Longchamp täältä ja hauskat Victoria Beckham kuvat nappasin Bellazza Blogista joskus. Loppuun vielä kuva mielestäni ihanalla idealla toteutetusta Doven kampanjasta, jonka kuvat löytyivät täältä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Blogi näyttää lupaavalta, toivottavasti joskus uskallat pistää oman naamasikin kehiin! :)

(jos saat tuon invalidi jutun tästä kommauksesta pois, niin olisi nice. ;-) )

Becka kirjoitti...

Pinja: Kiitos ja olen tässä jo nyt pähkäillyt, että todennäköisesti jossain vaiheessa paljastan sen naamani mutta saa nähdä nyt.. Ja apua, mikä invalidi juttu?! :D