perjantai 23. toukokuuta 2008

Huippu Muodin Huippu

Kuulun siihen kastiin ihmisiä, jotka säntäilevät torstaisin juuri ennen yhdeksää kohti televisiota ja viime tipassa ehtivät kääntää kanavan subille, jonka mainostäyteisyys pelastaa ja aina ehtii töllön eteen juuri ajoissa. Seuraan siis Heidi Klumin (hahaa oli pakko valita tuo kuva, se oli niin huvittavan järkky!) juontamaa ohjelmaa Muodin huipulla, jonka idea taitaa olla kaikille tuttu: mukaan tulee ryhmä muotisuunnittelijoita, jotka saavat viikoittain mitä kummallisimpia tehtäviä ja joutuvat sitten tulostensa kanssa tuomariston eteen. Huonoin tippuu kisasta.

Minusta kyseinen tunnin muoti-reality ei suinkaan ole moskaa (kuten meidän pojat väittävät) vaan ohjelma tarjoaa koukuttavan mahdollisuuden päästä seuraamaan muotisuunnittelijoiden työvaiheita, näkemyksiä ja haasteita. Mielenkiintoa lisäävät hyvät henkilövalinnat; ulkonäöllään hurmaava Heidi, ainakin tohvelisankarina tunnettu Michael Kors ja Ellen ex-päätoimittaja Nina Garcia. Erilaiset viikkotehtävät luovat myös mielenkiintoa vaihtelevilla ja hauskoilla ideoillaan. Ohjelma ei tarjoa saippuadraaman aineksia, vaikka usein draamaa kylläkin. Kisaajista löytyy aina boheemiset puolet sekä temperamenttia joka lähtöön.

Sarjan monipuolisilla nettisivuilla käytyäni, vakuutuin jopa sarjan todenmukaisuudesta. Luonnokset ja kankaan valinnat eivät näytä olevan sitä kuuluisaa näyttelemistä, vaan nettisivuilta voit klikkailla kuvia niistäkin. !VAROITUS! Sivuja selatessa ei ole vaikeaa saada selville, ketkä kilpailijoista selvittävät tiensä finaaliin. Jos haluat siis pitää jännitystä turvallisesti yllä, kannattaa olla menemättä kurkkailulle.

Tässä pari lemppariasuani viimeisimmistä jaksoista:


Michaelin raikkaan värinen jumpsuitin tapainen luomus sopii kauniisti tummalle hipiälle ja ohjelman sen kertaiseen tehtävään. Keithin tumman sinisestä mekosta ja koruideasta pidin myös paljon. Oli tosi sääli että Keith tippui jo, äijä vaikutti niin lupaavalta! Viimeisen kuvan Allisonin taidonnäytteestä tykkäsin myös. On totta, että asussa ei ole ehkä otettu huomioon mallin muotoja, mutta minusta idea ja kampaus olivat söpöjä. Sönköttäkööt se tuomaristo mitä vain, minusta Allisonin pudottaminen tuossa vaiheessa oli väärä ratkaisu!


Kierrätysmateriaaleista valmistettu vaate oli myös hauska idea ja siinä minusta onnistuivat Laura hauskalla "for nuts only"-mekollaan, Michael tuolla nerokkaalla asuyhdistelmällään ja Uli letitetyllä normi-hamosen näköisellä ihanuudellaan.


Minusta tämän viikon everyday woman-teema oli erittäin hieno idea. Suunnitelijoiden tehtävänä oli siis desingnata (vihaan kun englantia vääntää suomen kieleen mutta what everrr) asut toistensa äideille tai siskoille. Asuista tuli todella monimuotoisia ja se että lavalla nähtiin muitakin kuin langan laihoja ja täydellisen kävelytyylin omaavia malleja, on pelkästään positiivinen juttu. Tehtävässä parhaiten onnistuivat mielestäni Michael (tällä pojulla on jo oikea onnistumisputki!) ja Vincent. (Miten kaksi pienintä naista esittelivät juuri ne onnistuneimmat luomukset? Tästä voisi tietysti päätellä jotain arvostelutottumuksista..)

Kurkkaus tulevaan, katsokaahan miten mahtavilta asut tulevat näyttämään tuotantokaudella numero neljä. Nämähän voisivat olla suoraan jonkun nykyisen huippusuunnittelijan kynästä!

Mites te, oletteko jääneet sarjan armoille vai kiinnostaako kyseinen hömppä pätkän vertaa?
Keitä ovat teidän suosikkinne ja mitä pidätte tuomastosta niin ja, entäs tuo Tim? (;

2 kommenttia:

CocoRosie kirjoitti...

Ehdoton suosikki oli Alison, kyllä harmitti kun tippui jo tässä vaiheessa. Näistä jäljellä olevista tykkään ehkä eniten Laurasta ja Ulista.. Miksiköhän kumpikaan ei ole vielä voittanut yhtään tehtävää?! Ulilla on ainakin lähes joka kerta ollut upeita luomuksia, jotka olisivat sietäneet voittaakin.

Becka kirjoitti...

Joo, mäkin ihmettelin kyllä tota Allisonin tiputusta, ne äijäthän on paljon huonompia?!
Ja mulla kyllä on luotto, että Uli räjäyttää pankin vielä jossain vaiheessa.. (: